Site Loader
Spread the love

Jennifer Vigne, een lerares uit New Jersey, worstelde al sinds haar jeugd met wat ze een ‘niet-coöperatief maaggerelateerd kader’ noemde. Gedurende de lange termijn hebben haar huisartsen talloze tests aangevraagd en hebben ze verkennende medische procedures uitgevoerd om de reden voor haar bijwerkingen te achterhalen, maar er kwam niets uit. Eindelijk, ongeveer 10 jaar geleden, was ze vastbesloten een aandoening te hebben die haar gastro-enteroloog peevish inside disorder (PDS) noemde. Het werd de afgelopen vier jaar zo serieus dat ze stopte met uitgaan met metgezellen die bang waren dat haar indicaties zouden opduiken zonder het te merken, terwijl ze nog niet bijna een badkamer was. Ze kreeg een breed scala aan voorschriften, maar ze gaven slechts tijdelijke hulp, nooit een oplossing. Haar manifestaties bleven maar verslechteren. “De angst voor een maagaanval die probeerde te instrueren, autorijden of klimmen, liet me beperkt in activiteiten en voelde me regelmatig ontmoedigd en hectisch”, zei Vigne. Ze had overigens al vanaf het begin last van voedselovergevoeligheden en had daar geen kennis van. Ze at elke dag voedselbronnen die ervoor zorgden dat haar onkwetsbare kader reageerde en haar aanhoudende darmindicaties veroorzaakte. Nadat ze was beoordeeld op voedselgevoeligheden met behulp van een bloedtest genaamd MRT (Mediator Release Test), begon ze met het LEAP ImmunoCalm Diet. In slechts 10 dagen begonnen haar indicaties af te nemen en na een jaar blijft ze in principe manifestatievrij.

De belangrijkste tegenstellingen tussen voedselovergevoeligheden en voedselgevoeligheden zijn de soorten reacties die normaal plaatsvinden, de tijdspanne waarin ze plaatsvinden, de hoeveelheid voedsel die naar verwachting een reactie zal veroorzaken, en de soorten voedselbronnen die normaal gesproken met reacties te maken hebben.

Misschien is de meest populaire manifestatie van voedselgevoeligheid ook de meest ongewone en over het algemeen risicovolle – overgevoeligheid. Op het moment dat dit gebeurt, wordt de luchtvaartroute hersteld, wordt de keel groter, neemt de bloedsomloop ernstig af en kan er sprake zijn van verkramping, onvastheid en black-out. Personen met overgevoeligheid kunnen de emmer schoppen niet lang nadat ze slechts een stukje van een ongunstig vatbaar voedsel hebben ingenomen. Gelukkig zijn indicaties van voedselovergevoeligheid normaal gesproken niet zo ernstig. De overgrote meerderheid met voedselgevoeligheden heeft in de regel inzicht in onmiskenbaar minder gevaarlijke, maar lastige indicaties zoals netelroos, tintelingen, uitzetten, piepende ademhaling, maagpijn, misselijkheid, oprispingen, het lopen en aangeschoten zijn. Ondanks de ernst van de reactie, zijn overgevoelige voedselvariëteiten normaal gesproken niet moeilijk te onderscheiden vanwege de korte periode waarin manifestaties ontstaan ​​en op grond van het feit dat verreweg de meeste gevallen worden toegeschreven aan ten minste één van de bijbehorende acht voedselvariëteiten: pinda’s , noten, vis, schaaldieren, eieren, koemelk, tarwe en soja.

In tegenstelling tot de snelle reactie van een overgevoeligheid, kunnen manifestaties van voedselaantasting wel enkele dagen duren voordat ze aan de oppervlakte komen. Om het beeld bovendien te vertroebelen, zijn voedselgevoeligheden afhankelijk van de portie, wat inhoudt dat een bescheiden hoeveelheid van een verwijtbaar voedingsmiddel mogelijk niet voldoende is om zonder mankeren indicaties te veroorzaken. Voeg daarbij de ingewikkelde veilige instrumenten die zich bezighouden met voedselgevoeligheden, en je hebt een bijzonder lastig raadsel om aan te pakken. Daarom blijven voedselgevoeligheden regelmatig onontdekt of worden ze lange tijd verkeerd gediagnosticeerd, net als bij Jennifer Vigne.

Post Author: Paul

Leave a Reply

Your email address will not be published.